Ready to wear, made to measure sau personalizat? Beneficiile creațiilor croite pe măsura ta

068-amelianmoda

Când vine vorba de articole vestimentare, există trei tipuri principale de producție: Ready to wear (gata de purtat), Made to measure (realizat pe măsura clientului) și bespoke sau haute couture (complet personalizat). Este important să cunoaștem diferența dintre aceste trei tipuri de creații pentru a înțelege mai bine prețul, calitate și durabilitate hainelor pe care alegem să le cumpărăm. În continuare, am definit ce înseamnă ready to wear, made to measure și când putem vorbi despre piese vestimentare personalizate.

Ce înseamnă Ready to wear?

Ready to wear (sau off the rack) se referă la articole destinate a fi purtate imediat, adică produsele care au fost realizate în serii mari, la dimensiuni standardizate, pentru a fi vândute în magazine. Un costum ready to wear, de exemplu, poate fi cumpărat de pe raftul unui magazin cu amănuntul. Croiala și stilul au fost stabilite de producător, aceleași pentru fiecare produs din serie.

Principalul avantaj îl constituie modul rapid și simplu de a face cumpărături deoarece ready to wear se caracterizează printr-o cantitate mare de articole în stoc. Ceea ce vezi este ceea ce primești. Poți vedea, atinge, simți, încerca, cumpăra și purta imediat. De asemenea, prețul poate fi relativ accesibil.

Marele dezavantaj este că articolele ready to wear nu ți se vor potrivi aproape niciodată perfect. Majoritatea pieselor sunt concepute ca articole de îmbrăcăminte de masă, realizate după modele generice (S, M, L sau 34, 36 etc.), bazate pe dimensiunile ”omului comun”.

În ceea ce privește țesăturile, în general, nu sunt produse la cele mai înalte și mai bune standarde de calitate. Acest lucru înseamnă că, alegând articole ready to wear, de cele mai multe ori, vei compromite calitatea.

ready to wear    amelian atelier ready to wear    detaliu Amelian    camasa amelian atelier

Ce înseamnă Made to Measure?

Made to measure este folosit pentru a descrie un articol special conceput pentru a se potrivi unei anumit persoane, creat pentru a răspunde unei cerințe sau unui stil specific.

În forma sa pură, made to measure se clasează cu o treaptă mai sus de ready to wear. Procesul permite clientului un control sporit asupra alegerii țesăturilor, culorilor și formelor. Practic, fiecare articol dintr-o colecție poate fi adaptat măsurilor și stilului tău, iar toate detaliile comenzii sunt stabilite împreună. Spre deosebire de piesele ready to wear, realizate după șabloane standard de mărimi, piesele made to measure sunt făcute pe mărimile tale, obținând o potrivire perfectă.

Experiența creării unei piese made to measure Amelian Atelier începe în atelier unde beneficiezi de atenția și consilierea designerului creativ. După ce te hotărăști cu privire la piesele pe care le vei adăuga garderobei tale, urmează procesul de măsurare ce ajută la realizarea unui produs croit la dimensiunile tale personale. Ulterior, urmează proba și ajustările finale.

În timp ce articolele ready to wear sunt produse în serii mari, fiecare articol made to measure este produs la comandă, din materiale premium. Made to measure se definește, deci, prin piese vestimentare croite pe măsura clientului, respectând estetica și armonia stilului personal.

Chiar dacă timpul de așteptare este mai mare decât în cazul articolelor ready to wear, raportul calitate preț este mult mai bun.

Made to masure    made to measure    made to measure    costum meade to measure

Bespoke sau haute couture

Termenul bespoke este derivat din cuvântul ”bespeak” care înseamnă a vorbi pentru ceva. Este un termen britanic ce descrie un proces personalizat, în care o persoană poate decide cu adevărat exact ce dorește. Un articol vestimentar, un accesoriu sau o pereche de pantofi realizate excluziv pentru o singură persoană.

Diferența dintre bespoke și made to measure este că, în cazul pieselor vestimentare bespoke, un model este creat de la zero, complet personalizat. În timp ce atât ready to wear, cât și made to measure au la bază un model preexistent, bespoke începe cu clientul și configurațiile corpului său. Croitorul ia toate măsurătorile cu note detaliate care iau în considerare aspecte ale posturii și formei corpului pe care doar un ochi antrenat le-ar putea observa. După ce acestea au fost luate în considerare, se întocmește un model exclusiv pentru client și, pe parcursul mai multor ajustări, este rafinat produsul final, unicat.

Dacă articolele ready to wear și made to measure sunt destinate (și) purtării de zi cu zi, creațiile couture sunt sinonime cu ocaziile cu adevărat speciale. Vorbim de ținute de gală, rochii somptuase sau rochii de mireasă.

 

haute couture
Alina Vior într-o creație haute couture Amelian Atelier la Festivalul Internațional de Film de la CANNES 2019

Articolele couture Amelian Atelier încep întotdeauna cu o poveste: povestea ta, a celui ce urmează să le porți. Te ascultăm și suntem atenți la fiecare detaliu astfel încât produsul final să îți confirme stilul și să răspundă așteptărilor tale.

Distribuie

Copiaza linkul in clipboard

Copiaza